Precis så känner jag mig nu. Som en del av Stockholm. Idag började tredje veckan som cyklist i Stockholm. (Jag mjukstartade pendlingen med tåg ett par dagar).
Cykelturen går förbi Karolinska, S:t eriksplan, Norra Bantorget, Gamla Stan, Slussen och så längs Götgatan nästan ända bort till Skanstull.
Jag känner mig mer som en Stockholmare än jag någonsin gjort faktiskt. Och det känns fint!
För övrigt var jag enormt trött de första två veckorna på jobbet. Det tär på krafterna att börja nytt jobb. Och när den man efterträder försvinner en vecka tidigare än beräknat, så blir det till att ta saker och ting i egna händer också. Men det känns som jag är på banan relativt bra nu. Och jag börjar känna mig piggare om dagarna och kvällarna.
Att träna varje dag tär också på krafterna. Fast, det ger en himlans massa energi också förstås! Men ibland blir det ändå nästan plus minus noll, eftersom det hinner bli så sent innan jag får i mig middag och så. Det blir liksom ingen tid kvar till att bara slappna av. Fast det händer faktiskt att jag och E bestämmer oss för att faktiskt skippa tränandet någon dag här och var. Så en annan får då nöja sig med drygt 2 mil på cykel.. slappt.
Senaste tiden har vi haft kanonbra rutin för det här med matlagandet också! Planerat alla dagar och handlat till det på söndagen, för att det ska vara snabbt och enkelt när vi kommer hem efter jobb och träning. Nu är det pluggdags här, men slänger upp några exempel på vad vi ätit lately..:)
Tomater, buffelmozzarella, brynt smör, pressad citron, basilika.
En typisk klassiker från skoltiden. Kycklinglårfilé som kokat i 1-2h, och sedan nedstrimlat i en curry- och äppelsås. ris. broccoli.
rostad rotselleri och potatis, lax, vitlökskvarg, broccoli o blomkål
Fitnessnudelsallad m koriander, chili, lime och fisksås. Pankopanerad torskrygg.
lax, färskpotatis, stuvad spenat och söta små tomater på kvist
Fina firren med kokt potatis, riven pepparrot, kokt ägg, ärtor, räkor och skirat smör. Favvo här hemma!
Ett helgmellis. Avocadosmoothie, finncrisp med ekologiskt jordnötssmör
Nostalgi. Falukorvsring m senap, äpple och lök, och därefter egengjort chili/barbecuesås och ost.
Här tillsammans med färsk vitkål, potatismos och ärtor. Smask!
Platta falaffelbullar, couscous-sallad och tomatsås
Lax- och bacongryta m mathavre, vitlökskvarg och ärtor
En helg bjöd vi föräldrar och svärföräldrar på middag. Här fördrink i salongen.
Erik lägger sista handen över förrätten. Ramslökssoppa, knäckesticks och nässelfärskost.
Pappa, erik och mamma myser.
Baconlindad kyckling, tzatsiki, rotsaker..Och en tumme.
Fänkålsrisotto och helgrillad majskyckling.
Isterband, stuvade rotsaker och blomkål och ärtor. en fredag!
Fetaostbiffar m mynta och spiskummin, bulgur, ratatouille och fetaostcreme
egna burgare på surdegsbröd. Eriks polare Jon på besök
Middag för en. Blodpudding!
Köttfärs och korvgryta m mathavre o broccoli
Ehrm.. fika på nationaldagen i Hagaparken!
Och sen lyxig grill med Erik och Terese! Potatissallad, grillad paprika, fänkål, lök, majs och fläskytterfilé
Mera grill! Kyckling, halloumi, sparris mm. Cissi som trevligt sällskap.
Lördagsfrulle på Balkongen i solen
Söndagsfrulle i soffan, regnet öser ner ute!
Torsk i Citronsås, ärtor å ris.
Nepp, nu åter fokus på kvällens task. Att skriva rapport!
See you in a, hopefully not to long, while!
/Kakaaaan