Sjuktisdag

Jaha, här sitter jag i min ensamhet. IGEN. Fast den här gången är det för att jag är hemma mitt på dagen en vardag, så speciellt konstigt är det ju inte.
Jag hade mått lite småkonstigt hela helgen, ont i halsen i lördags, lite illamående på fm och konstig mage i söndags plus en efterhängsen huvudvärk under nästan hela helgen. Sen sov jag väl inte som jag borde gjort heller. Ut en sväng i fredags och somnade nog inte före halv tre, och så har vi haft gäster hela helgen så sovit på madrass på golvet övriga nätter. alldeles för få timmar.

Och så igår då.. då vaknade jag dödstrött med illamående och magknip. Men det brukar jag kunna göra. Och det brukar gå över om jag äter ordentligt. Så det gjorde jag, men inte gick det över för det. Snarare tvärt om. Efter en förmiddag med dödsillamående och magknip gav jag upp och åkte hem till sängen och sov ett par timmar. På eftermiddagen blev jag konstigt frusen, och det visade sig att jag hade 38,5 grader.
(Just typiskt att det var första tillfället på min boxnings”kurs” som jag ska köra 16 v framöver nu. Jaja, till torsdag då andra tillfället är är jag allt frisk, ska ni se.)

Efter ytterligare 12 h sömn mår jag betydligt bättre. Magen krampar och kniper titt som tätt om jag rör på mig och jag är småförkyld, men inget direkt illamående, ingen feber, inget halsont. Så imorrn får det bli jobb igen, såvida jag inte blir sämre. Fast egentigen finns det inte tid för att vara sjuk på mitt jobb.. 😦
Som igår.. jag skulle haft tre nybesök och en grupp på 6 pers på eftermiddagen. Var ska jag stoppa in dem?? Mitt schema är i stort sett fullt två månader framöver! Och den gruppen skulle jag behövt ha innan imorgon eftermiddag, då den ska utvärderas på en kurs jag själv går på. Det går ju inte att få ihop. Men..what to do?

Nåväl, slut på gnäll!
Eller förresten, måste få gnälla liiite till. De där grannarna jag skrev om sist, ni vet. De med den lilla bebisen och mysiga köksbelysningen.. Jo, bara en eller två dagar efter att jag författat förra inlägget var det något som inte riktigt stämde hemma hos dem. Kunde varken skymta mamman eller bebisen. Istället dök det upp några där som skulle kunna ha varit mor- eller farföräldrar till den lilla bebben. Och plötsligt efter några dagar stod lägenheten tom! Förstår ni vad sorgligt! Jag som hade hoppats få fortsätta följa lilla familjen i smyg genom fönstret! 😦

Nåväl, sedan den 13 januari har det jobbats en del, lagats en del mat och socialiserats en del. Nyårs”löftena” kämpar jag på med. I veckorna går det ypperligt bra att hålla sig till planerade matintag. Mån-torsdag äter jag en för mig tillräckligt genomtänkt kost avseende måltidsordning, portionsstorlekar och kolhydratpåverkan. På fredagkvällen blir det svårare, men försöker tänka på mängderna och förstås vilken sort jag dricker om det blir någon form av alkoholintag. På lördagen tenderar det också att bli svårare, då jag ibland vill ha något sött både som fika och efter middagen. Hmm. I lördags blev det en sötpotatiskaka bakad på dadlar, mandel och hasselnötsmjöl, sötpotatis, ägg och kanel typ, med lite färskostcreme med vit choklad och lime till, så det kändes ändå helt ok onyttigt. Och god var den också! Lånat idén till receptet av Marja på Bakasockerfritt.se men dubblade receptet och halverade mängden dadlar bl.a.

Sen sist har vi i alla fall hunnit med att:

IMG_9301

Äta mysig middag på kvarterskrogen Stråket på råsundavägen

IMG_9302

Musselsoppa med typ laxtartar..

IMG_9303

Fläsksida, supergoda korvar, surkål, äppelcidersenapssås-nånting och ett nästan överflödigt potatistillbehör.

IMG_9314

Vi blev bjudna på en riktigt långkokt chiligryta hos henke och malin en dag. Jag hade med mig lite i stort sett sockerfria bakverk, recepten också lånade av bakasockerfritt.se
(peanut butter cups, proteinmuffins med choklad och banan och en egengjord sockerfri nutella)

IMG_9316

Scott hängde mest på favvoplatsen

IMG_9321

Middag blev en hemmagjord variant på kebab med köttfärsstrimlor med tabouleh på hirs, tzatsiki och ajvar relish.

IMG_9324

Någon (som inte var jag!) gick och storshoppade på rituals och diskmedel och tvål från lilla bruket åkte in i skåpet.

IMG_9330

Ännu en rätt av ”julskinkan”. Pasta (jag åt en glutenfri majspasta) med ädelost- och skinksås och broccoli. (plus lite broccolistam och morötter)

IMG_9337

En onsdag eller torsdag åt vi middag och betalade för en på vår närmaste kvarterskrog, som inte alls heter slagtaren som jag tidigare kallat den, utan slagteriaktiebolaget.

IMG_9339

Det kanske inte ser så aptitligt ut, men det var inte fy skam faktiskt. Spädgrislägg, pumpapuré och någon cidersky även här.

IMG_9347

Hemma tömde vi frysförråden på grönsaker, och gjorde en varm kålsallad med avokado, bacon och jordnötssås (jordnötssmör, vinäger, soja, vitlök, honung mm)

IMG_9352

Sen en dag kom det en massa härlig vit och vacker snö. Önskar att vi kunde fått behålla den liiite längre.

IMG_9370

Erik köpte snygga ekologiska morötter

IMG_9371

kakan jag nämnde förut, ser sjukt smarrig ut. eller inte. Men den var god! =)

IMG_9375

En suddig bild på en sjukt enkel och god middag. Teriyakimarinerad kyckling, sesamsötpotatis, citrusbroccoli och kvargsås.

IMG_9383

Urban deli’s lamm och manchego-korv med potatis och blomkålssallad. Korven var overkligt god, otroligt smakrik!

IMG_9421

Torsk ugnsbakad med sharlottenlöks- och örtsmör, mathavre, grön ärtpesto och blomkål

IMG_9425

En klassiker hos oss på meatfree mondays. Kikärtsbiffar, blomkålstabouleh, tomatsalsa och yoghurt

IMG_9430

Obligatoriska kvällsritualen med te och tända ljus i soffan

IMG_9438

IMG_9439

Stekt aubergine med buffelmozzarella, kycklinglårfilé med soltorkad tomat, oliver och provencalska örtkryddor samt en tomatsås. Mums!

IMG_9445

På instagram fick veckans mat se ut såhär!

IMG_9446

Förra veckan började jag läsa en kurs på överviktsenheten på karolinska som innebär ett stöd då jag själv ska hålla i överviktsbehandlingar på min mottagning. Den här fina montern hade de i foajen. Man blir ju mörkrädd! Tre dagar senare gick jag och köpte naturgodis, man frågar sig ju hur hjärnan fungerar!

IMG_9447 IMG_9451

Lite lättdryck till maten kanske? Bara 5 sockerbitar per glas!

IMG_9455

Förra veckan blev det en storfavorit. Ugnsstekt fänkål, citronmajo (ja, jag vet att det är mycket!), lax och sockerärtor.

IMG_9469

Kände att svensson kallade på mig så det fick bli pasta (glutenfri majspasta) och köttfärssås, med ett berg av parmesan. Inte för att jag orkade äta upp allt det här, men ändå, såå gott!

IMG_9479

I fredags åt jag middag hos emma med sofia, johanna och emma x 2. Då var jag så upptagen av att fota maten jag åt, till min kostdagbok, att jag inte tog några bilder på tjejerna. Här emma på tranan.

IMG_9486

I lördags hade vi jon, åsa och molle på besök. Vi började med lite snacks i form av rotfruktschips, tryffelsalami, chilichorizo, lufttorkad skinka, manchego och två sorters oliver. Champagnen i glasen hette Launois en blanc de blancs, som jag verkligen gillade. Äpplig och fräsh, sådär som en champagne ska vara. Dock kanske väl fräsh till dessa tilltugg, men jag klagar inte!

IMG_9489

IMG_9494

Musslorna tog lite mer plats när de öppnat sig, så de fick inte direkt plats i kastrullen.

IMG_9495

Pommestillverkning. tog så mycket längre tid än jag trott, trots att potatisen var förkokt och nästan klar!

IMG_9501

Men gott blev det! Här med saffransaioli till och en riesling i glasen.

IMG_9505

I söndags var jag med mamma på Yasuragi och firade hennes förra födelsedag. Då mobilen bodde i skåpet hela dagen, blev denna suddiga bild den enda som togs på hela dagen. Men mysigt var det! God mat, varma pooler, mysigt prat och gott te!

IMG_9507

Eftersom gästerna skulle åka till Thailand dagen efter så bjöds det i söndags på  mandelpotatismos, köttbullar, rårörda lingon och pressgurka. Och en sallad till.

IMG_9509

Mums.

Jahapp, det var de bilderna det. Nu ska jag dricka upp mitt te här, och se vad magen säger om att resa sig upp, och kanske pallra sig iväg till återvinningen längre bort på gatan. Jag behöver trots allt lite frisk luft, och just nu kämpar dessutom solen med att tränga sig fram.

Ha en fin tisdag!

SnartfriskKakan

Om ensmulakaka

Jag är ju alltså en träningstokig dietist med allvarligt intresse för mat, som bloggar om mitt liv i största allmänhet! Om träning i alla dess former, om matlagning till stor del, om inredning, om kläder o tillbehör, men också om andra glädjeämnen i livet, kärlek och vänskap, och saker och ting i omgivningen som berör! Sånt som snurrar i min skalle, helt enkelt!
Detta inlägg publicerades i Bara Kakan!, Mat!, Mys och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar